Δευτέρα 8 Φεβρουαρίου 2010

H Ρένα, η Charlotte και εγώ

Η Ρένα και η Charlotte μοιράζονται την ίδια ημέρα γενεθλίων (5/2). Το βρίσκω σημαδιακό, και το θεώρησα καλή ευκαιρία να ξεφυλλίσω για χάρη της, το φωτογραφικό άλμπουμ μιας ζωής rock.


Αυτό είναι το άλμπουμ για την Charlotte Rampling.



Eδώ από την ταινία Three, δεν την έχω δει, είναι όμως από τα πρώτα της film, πίσω στο Swinging London του 60. H Rampling ποζάρει με χαριτωμένη επιτήδευση.


Το 1969 ειναι μέλος της οικογένειας βιομηχάνων Von Essenbeck που σαπίζει σταδιακά καθώς ανορθώνεται το ναζιστικό καθεστώς. Είναι μιά από τους "Καταραμένους" του Luchino Visconti.


Εδώ στην πρώτης της γυμνή φωτογράφιση δια χειρός Helmut Newton στο ξενοδοχείο Nord Pinus II στην Arles το 1973. Η σχέση της Rambling με την γυμνή της εικόνα είναι απενοχοποιημένη, ενώ με τον φακό ερωτική.


Το 1974 στο σκανδαλώδες "Nightporter" της Liliana Cavani. Αιχμάλωτη σε στρατόπεδο συγκέντρωσης κατά τον πόλεμο, διασκεδάζει τους βασανιστές της, έναν από αυτούς θα αναγνωρίσει αργότερα, στην ρεσεψιόν ενός ξενοδοχείου και τότε ...


Ένα χρόνο μετά, ο Robert Mitchum θα φορέσει την καπαρντίνα του Philip Marlow για να διαλευκάνει την μυστηριώδη εξαφάνιση μιας γυναίκας (βλ Rampling). Είναι η πένα του Raymond Chandler που θα γράψει στους τίτλους "Fairwell my lovely".
 
 
Από το 1976, Κάννες, ερωτευμένη στο πλευρό του μετέπειτα συζύγου της, και παπα του new age, Jean Michel Jarre
 
To 1980 θα επισκεφθεί τον πλανήτη Woody Allen. Τι έχει μείνει από τότε? "Stardust Memories".
 

Στην Νέα Ορλεάνη του 1950, ο ιδιωτικός ντεντέκτιβ Micky Rourke, κατ'εντολή του "πρίγκιπα του σκότους" Robert DeNiro, αναζητά ... τον ίδιο του τον εαυτό.  Στην διαδρομή συναντά την Margaret Krusemark και εγώ για πρώτη φορά την Charlotte Rampling, στην μικρή οθόνη. Αngel Heart του Αlan Parker (1987).


Σε αντίθεση με τον κανόνα, η C.Rampling δίνει στον εαυτό της την πολυτέλεια να γερνά φυσιολογικά. Έτσι εμφανίζεται και στο Sous Le Sable (2000) του Francois Ozon χωρίς φωτογραφικά ή κάποιου άλλου είδους φίλτρα.
Sexy kitten των 60s, Σεξουαλική φαντασίωση στα 70ς, επιλεκτική, τολμηρή,vampish, απολαυστική ηθοποιός και ένα βλέμα ... σαν αυτό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου